Overslaan en naar de inhoud gaan

Tankwagenladder

Een tankwagenladder is een in hoogte verstelbare (dmv een lier) platformtrap die dient om toegang te verschaffen tot tankwagens (transport) en ketelwagens (spoorwegen).

Zij worden vnl gebruikt om in alle veiligheid de tank/ketel te controleren, te vullen of te onderhouden.  De veiligheid wordt gewaarborgd door de aanwezigheid van een ronde of rechthoekige (maatwerk mogelijk) kooi.

De tankwagenladder wordt opgebouwd uit verschillende modules (het onderstel, de in hoogte verstelbare trap, het aankomstplatform en de kooi) zodat bij eventuele schade enkel de betreffende module vervangen dient te worden.

  • Het chassis: is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen.
    Type 1: onderstel met 4 geremde zwenkwielen
    Type 2: onderstel met 2 geremde zwenkwielen en 2 grotere bokwielen (meest verkochte)
    Type 3: onderstel met 4 doch centraal bediende geremde zwenkwielen
  • In de hoogte verstelbare trap: voorzien van leuning aan beide zijden, instelbaar in de hoogte dmw een manuele lier en voorzien van antislip sporten.
  • Aankomstplatform uitgevoerd in een zwaar geribte roostervloer.
  • De kooi is verkrijgbaar in een ronde, vierkant of rechthoekige uitvoering. De vierkante of rechthoekige uitvoering heeft als optie instelbare schopranden.

Bovendien kan u beschikbare opties zoals in hoogte verstelbare spindels, stootbescherming, trekhaak, railwielen,… toevoegen aan de door u gekozen uitvoering.

Bij interesse in dit specifieke product is het raadzaam om advies te vragen bij onze vertegenwoordiger, daar deze standaard trap - indien vereist - aangepast kan worden aan uw specifieke noden.

Heeft u vragen of wenst u vrijblijvend
info voor uw project?

Contacteer ons

Facebook Pinterest