Overslaan en naar de inhoud gaan

Balustrades

Permanente (vaste) of zelfdragende balustrade (collectieve valbeveiliging)

Dit type dakrandbeveiliging is een collectieve valbeveiliging en is verkrijgbaar conform de Europese Normen EN14122-3 en EN13374.

Het bestaat uit een gamma van verschillende bevestigingen om voor elk project de gepaste dakrandbeveiliging te kunnen voorzien.
Zo is er bevestiging mogelijk bovenop de dakrand, tegen de opstaande kant of op de dakplaat.

Wanneer bevestiging op de dakrand of op het dak niet mogelijk of moeilijk is, of wanneer deze slechts tijdelijk gebruikt dient te worden, kan men gebruik maken van een zelfdragende uitvoering die indien gewenst neerklapbaar uitgevoerd kan worden. D.m.v. tegengewichten wordt er namelijk voor gezorgd dat het systeem zeer stabiel blijft.

Het gebruik van een zelfdragende balustrade vermijdt achteraf het herstellen van de dakbedekking, daar er geen gaten worden geboord in het dak voor de bevestiging. Echter wordt deze in de praktijk meestal ook permanent geplaatst.

Elk type balustrade kan recht of schuin uitgevoerd worden.

Welk type ondergrond (staal, beton, steen,…) of het om een nieuw gebouw of om een renovatie gaat, er is steeds een oplossing mogelijk.

Het grootste voordeel ligt hem erin dat er geen opleiding, jaarlijkse keuring of PBM vereist is om het beveiligde dak te betreden.

Bovendien geniet u van zeer scherpe prijzen gezien de hoeveelheid balustrades die we met ons groep (ca. 60 winkels) jaarlijks plaatsen, waardoor deze collectieve valbeveiliging in vele projecten goedkoper uitkomt dan het plaatsen van een leeflijnsysteem.

Heeft u vragen of wenst u vrijblijvend info voor uw project?

Contacteer ons

Heeft u vragen of wenst u vrijblijvend
info voor uw project?

Contacteer ons

Facebook Pinterest